Rezistentnost korovskih biljaka na herbicide

Monografija „Rezistentnost korovskih biljaka na herbicide“ autora akademika vaskrsije Janjića i prof. dr Siniše Mitrića predstavlja izuzetno vrednu i retku publikaciju ne samo u domaćim već i u svetskim razmerama. U njoj su opisane osnovne karakteristike, metode ispitivanja, značaj, rasprostranjenost složenog fenomena rezistetnosti korovskih biljaka na popularan, autorima svojstven i razumljiv način.
Autori ove monografije su prethodno pomenute aspekte detaljno obradili na 383 stranice teksta podeljenog u tri velike celine. Obrađene su najvažnije informacije o fiziološko-biohemijskim i genetičkim osnovama rezistentnosti, rezistentnosti korovskih biljaka na pojedine grupe herbicida i pojedine i rezistetnosti na pojedinim kontinentima i državama sveta.
Monografija je napisana na jednostavan, koncizan i razumljiv način, uz korišćenje preko 500 sopstvenh i relevantnh literaturnih izvora drugih autora.
Ova monografija predstavlja značajan doprinos u oblasti koja je nedovoljno poznata domaćoj javnosti, obogaćujući i na jednom mestu objedinjujući svetsku i domaću literaturu naučnog i stručnog karaktera iz oblasti rezistentnosti korova na herbicide.