Časopis - ACTA HERBOLOGICA

Najbolji pokazatelj razvijenosti i uspešnosti rada neke naučne discipline, u ovom slučaju herbologije, jeste činjenica da ta oblast ima svoj specijalizovan naučni časopis. Već više od 40 godina herbologija kao naučna disciplina ima svoj naučni časopis. U zajedničkoj državi Jugoslaviji (SFRJ), još 1971. godine izlazi prvi broj časopisa Fragmenta herbologica Croatica u Zagrebu, a glavni urednik je bio prof. dr Josip Kovačević. Posle dve godine izlaženja, godine, časopis dobija naziv Fragmenta herbologica Jugoslavica. Časopis je izlazio dva puta godišnje, a više od 60 % radova su bili radovi istraživača iz Srbije. Herbološko društvo Srbije 1992. godine, uz ogromnu aktivnost akedemika prof. dr Vaskrsije Janjić i prof. dr Momčila Kojić, pokreće časopis Acta herbologica (po raspadu SFRJ) koji i danas izlazi i objavljuje originalne i revijalne (pregledne) naučne radove iz svih oblasti nauke o korovima na srpskom jeziku i apstraktom na engleskom jeziku. Od 1999. godine časopis Acta herbologica izlazi u seriji Unije bioloških društava Jugoslavije, a od 2014. godine pošto Unija ne funkcioniše ponovo kao časopis Acta herbogica u izdanju Herboločkog društva Srbije. Časopis izlazi dva puta godišnje, a njegov glavni urednik od početka do 2008. godine bio je prof. dr Momčilo Kojić, a od 2008. godine je akademik prof. dr Vaskrsija Janjić. Do sada su izašla 44 broja, odnosno 22 volumena časopisa Acta herbologica u kojima je odštampano preko 150 radova na oko 1.300 stranica..